👑 Furst Frei gav företrĂ€de för Richard Forsberg – Studieförbundet Vuxenskolan

Furst Frei gav företrĂ€de för Richard Forsberg – projektsamordnare för Studieförbundet Vuxenskolans Regionförbund i VĂ€stra Götaland. I rollen som projektsamordnare ingĂ„r uppdraget att bygga en arena som tar tillvara pĂ„ det driv och engagemang som kommer ur grĂ€srötterna – d.v.s. initiativ som kommer frĂ„n idĂ©rika mĂ€nniskor, som kanske verkar frĂ€mst utanför institutionerna. Studieförbundet Vuxenskolan och Richard Forsberg ser vikten av en plattform som hjĂ€lper dessa innovatörers projekt att navigera ett socialt landskap som alltför ofta bjuder motstĂ„nd i form av krĂ„ngliga ansökningsförfaranden, övervĂ€ldigande administration eller förutfattade meningar. Det Ă€r Vuxenskolans förhoppning att pĂ„ sikt utveckla denna arena och kunna erbjuda stöd för ett brett spektrum av projekt med kulturella, innovativa eller vĂ€rldsförbĂ€ttrande förtecken. Det gĂ„r bra att kontakta Richard för frĂ„gor kring en projektidĂ© och samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan: richard.forsberg@sv.se

Ett exempel som Richard lyfte fram i samtalet, Ă€r ”LYSSNA TILL MITT ÖGA” – ett treĂ„rigt projekt som drivs med medel frĂ„n AllmĂ€nna Arvsfonden och som handhas av Studieförbundet Vuxenskolan. Projektet anvĂ€nder hjĂ€lpmedel i form av ögonstyrningsteknik, för att lĂ„ta mĂ€nniskor helt utan, eller med kraftigt begrĂ€nsad, rörelseförmĂ„ga spela musik med hjĂ€lp av ögonrörelser. Projektet anvĂ€nder sig av studiecirkelns form, för att workshopa fram en metod för undervisning samt vĂ€gledande material som andra kan anvĂ€nda. Bakom idĂ©n stĂ„r slagverkaren Ellen Sjö Sander, som ocksĂ„ har rollen som konstnĂ€rlig och administrativ ledare för projektet.

Under samtalet berörde Furst Frei och Richard Forsberg vikten av att det alltjĂ€mt finns bĂ„de bildningsförbund och förvaltare av projektmedel (som t.e.x. AllmĂ€nna Arvsfonden, KulturrĂ„det, KonstnĂ€rsnĂ€mnden etc). Tillsammans kan sĂ„dana aktörer stötta idĂ©er och projekt som annars riskerar att falla utanför ramarna. En spaning frĂ„n Richards sida Ă€r att bildningsförbunden kanske kommer att reduceras nĂ„got i antal framöver, men att de som blir kvar fĂ„r ta mer specialiserade roller i ett övergripande ekosystem av bildningsaktörer. En frĂ„ga som Furst Frei och Richard stĂ€llde sig var hur AI (artificiell intelligens) kommer att förĂ€ndra landskapet för sektorn. Bildningsförbundens ursprungliga funktion – att möjliggöra grĂ€srotsnĂ€ra basal undervisning för mindre privilegierade grupper i samhĂ€llet – blir inte sĂ„ relevant nĂ€r vi lever i en tid som flödar över av information.

Privat Ă€r Richard utbildad teaterpedagog och dĂ„ Ă€r han med och driver den fria teatergruppen KUST – Kungsbacka Stadsteater. Ibland trĂ€nar han Ă€ven svĂ€rdsfĂ€ktning pĂ„ medeltida manĂ©r!

LĂ€s mer:

Richard Forsberg pÄ Linkedin.

Lyssna till mitt öga pÄ Instagram.

KUST – Kungsbacka Stadsteater pĂ„ Instagram.

Vill du komma pÄ audiens i kronhuset? Det Àr kostnadsfritt och du kan boka sjÀlv hÀr.

LĂ€mna ett svar