👑 H.F.H. Prins Frei gav företrĂ€de för Michelle Haughton frĂ„n Frihamnsdagarna

SÄ vill vi uppfattas: * En folkfest prÀglad av mÄngfald och framtidstro * En manifestation för yttrandefrihet, kunskap och idéer. * En plats för göteborgare, vÀstsvenskar och hitresta att göra sina röster hörda. *OmstÀllningen till ett hÄllbart samhÀlle behöver ske överallt.

Furst Frei gav företrĂ€de för en av vĂ€stkustens hĂ„rt arbetande vĂ€rldsförbĂ€ttrare – Michelle Haughton – projektledare för föreningen Frihamnsdagarnas ungdomssatsning Vad sĂ€ger du!?
VÄren 2024 har föreningen Frihamnsdagarna besökt gymnasieskolor och genomfört kostnadsfria demokrati-workshops, för att ge ungdomar verktyg att göra sina röster hörda. Som kronan pÄ verket av vÄrens worskhops bjuds gymnasieungdomarna sedan in till rundabordssamtal med beslutsfattare i regionen. Detta sker i samband med evenemanget Frihamnsdagarna, som erbjuder en bredd av seminarier, workshops, panelsamtal och politiska debatter. Inslag av mat, musik, konst och kultur bidrar med en kÀnsla av festlighet, hopp och medmÀnsklighet.

Michelle Haughton informerade Furst Frei om sina möten med ungdomarna, i de workshops hon genomför inom ramen för sin tjÀnst pÄ Frihamnsdagarna. Workshoparna börjar med en introduktion, varpÄ klassen fÄr prova pÄ olika demokratiövningar som handlar om att utveckla en radar för retorik samt att ta stÀllning och göra sin röst hörd. För Michelle Àr det viktigt att dessa möten Àr inspirerande och lustfyllda. Michellet berÀttar att hon baserar workshoparna pÄ ett metodstöd som utvecklats med stöd av VÀstra Götalands LÀnsstyrelse. Tanken Àr ocksÄ att ordinarie pedagoger sjÀlva ska kunna anvÀnda materialet med sina klasser.

LOVE baby, kĂ€rlek och respekt – det Ă€r det som Ă€r medicinen!

– Michelle Haughton

SjĂ€lv har Michelle en bakgrund inom teater och improvisationsteater, dessutom med en utbildning frĂ„n Göteborgsbaserade Kulturverkstan – en tvĂ„Ă„rig yrkeshögskoleutbildning till kulturprojektledare. Nyligen lĂ€ste Michelle ocksĂ„ en kurs i teoretisk filosofi, vilket gett henne perspektiv pĂ„ patriarkatet som ”administrativt projekt”  frĂ„n klassisk tid och framĂ„t.

Samtalet mellan Michelle och Furst Frei kom att handla mycket om omsorgen om varandra och planeten i stort. Hon drivs av en uppriktig vilja att göra gott och har ocksĂ„ gedigen erfarenhet av att arbeta med mĂ€nniskor: pĂ„ ett otal arbetsplatser och i skolklasser och hon har arbetat med teambuilding pĂ„ advokatfirmor och lĂ€rarutbildningar. Gemensamt i alla dessa sammanhang Ă€r ledstjĂ€rnorna kĂ€rlek och respekt – nĂ„gonting som Ă„terkommer flera gĂ„nger under samtalet med Furst Frei.

29-31 augusti genomförs Ă„rets upplaga av Frihamnsdagarna pĂ„ Bananpiren hĂ€r i Göteborg. Seminarier, workshopar, panelsamtal och politiska debatter varvas med mat, musik, konst och kultur. Det Ă€r gratis intrĂ€de för allmĂ€nheten. Hundratals föreningar, företag och organisationer, samt tusentals besökare förvĂ€ntas delta. Temat för Ă„rets Frihamnsdagarna Ă€r BE THE CHANGE – för att spegla vikten av ungas möjlighet att pĂ„verka.

LĂ€s mer:

Frihamnsdagarnas webplats

Mer om Vad SĂ€ger Du?!

Frihamnsdagarna pÄ Instagram

Vill du komma pÄ audiens i kronhuset? Det Àr kostnadsfritt och du kan boka sjÀlv hÀr.

 

LĂ€mna ett svar