👑 Furst Frei gav audiens för kompositören och ljudkonstnĂ€ren Rosali Grankull

H.F.H. Furst Frei gav audiens för kompositören och ljudkonstnÀren Rosali Grankull i Kronhuset i Göteborg. Samtalet kretsade bland annat kring konst, kulturarbetarens unika potential att verka som ambassadör för fred, och en önskan om att motverka barnfattigdom och utanförskap genom uppsökande projekt som möjliggör eget musicerande för barn i miljöer dÀr de redan uppehÄller sig.
Rosali berĂ€ttade om verket Music for Silk and Strings – en interaktiv akustisk ljudinstallation dĂ€r silkestrĂ„dar fĂ€sts pĂ„ olika punkter i rummet frĂ„n strĂ€ngarna i ett strĂ€nginstrument, som sedan fungerar som resonanslĂ„da. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt skapas ett rumsligt utvidgat instrument som deltagarna fĂ„r uppleva sinnligt genom taktil kontakt med strĂ€ngarna, örats möte med klangerna och installationens arkitektoniska intervention i rummet.

Rosali Grankull demonstrerade silkestrÄden som anvÀnds i verket           Foto: Furst Frei

Verket strÀvar efter att Ästadkomma ett icke-hierarkiskt kollektivt musicerande, dÀr alla Àr medskapare och musiker. Installationen har hittills haft flera inkarnationer och kommer att presenteras pÄ FÀröarna i juni 2024.

LÀs och lyssna mer pÄ www.subtilafrekvenser.se

Vill du eller din verksamhet komma pÄ audiens i kronhuset? Det Àr kostnadsfritt och du kan boka sjÀlv hÀr.

LĂ€mna ett svar