👑 Furst Frei gav företrĂ€de för Sandra Holmberg frĂ„n Baroque Avenue

H.F.H. Furst Frei gav företrĂ€de för Sandra Holmberg – flöjtist och ordförande i föreningen Baroque Avenue. Den Göteborgsbaserade ensemblen har specialiserat sig pĂ„ tidig musik, gĂ€rna pĂ„ tidstrogna instrument sĂ„ att det klingar som pĂ„ Bachs egen tid. Sandra gav Fursten en kort musikalisk demonstration pĂ„ traversflöjt; barockens trĂ€variant av den moderna tvĂ€rflöjten. Traversflöjten, liksom mĂ„nga andra tidiga instrumen, har andra förutsĂ€ttningar vad gĂ€ller klang och ljudomfĂ„ng. Detta innebĂ€r bĂ„de begrĂ€nsningar men ibland ocksĂ„ bredare möjligheter att intonera pĂ„ ett friare sĂ€tt.

Furst Frei fick prova att spela sjÀlv pÄ traversflöjt men konstaterade fort att det krÀvs en expert för att fÄ ljud i instrumentet!

Sandra informerade om Baroque Avenues arbete med konserter och förestÀllningar med program för publik i alla Äldrar. Det senaste större projektet Àr operan Alice och de levande sagorna som pÄbörjades under pandemins lÄnga mÄnader av isolering. Operans text och handling Àr skriven av Sandra sjÀlv, till musik av Antonio Vivaldi och Henry Purcell. FörestÀllningen riktar sig till barn frÄn fem Är och handlar om Alice som lovat att sysselsÀtta sig sjÀlv hemma i en hel timme. Pappa ska nÀmligen pÄ snabbt möte. NÀr Alice hittar en gammal sagobok, kommer karaktÀrerna till liv: det fluffiga kuddspöket Konrad, den omdömeslösa Kaptenen Kaja och de busiga hÀxorna Skria och Gasta. Det gÄr bra att boka förestÀllningen till sin verksamhet via hemsidan.

Utöver information om ensemblens verksamhet, diskuterades hur viktiga de Kommunala Kulturskolorna Àr för ett fortsatt levande kulturliv.

LÀs mer om Baroque Avenues verksamhet pÄ hemsidan.

Baroque Avenues Logo: Elin Andersson

Vill du eller din verksamhet komma pÄ audiens i kronhuset? Det Àr kostnadsfritt och du kan boka sjÀlv hÀr.

LĂ€mna ett svar