👑 Furst Frei gav audiens för punkpoeten Louise Halvardsson

H.F.H. Furst Frei gav audiens för punkpoeten Louise Halvardsson som berĂ€ttade om sitt arbete i skĂ€rningspunkten mellan poesi och performance. Audiensen berörde bland annat frĂ„gor om vad som rĂ€knas som arbete och hur man ska hantera vĂ€ntan pĂ„ nĂ€sta konstnĂ€rliga idĂ©. Borde inte vilsenhet och sökandet efter nya uppslag ocksĂ„ rĂ€knas som konstnĂ€rlig arbetstid? Furst Frei och Louise diskuterade ocksĂ„ inre och yttre identitet och att förvalta den unika gĂ„va som varje enskild individ har att bidra med i vĂ€rlden. Louise kallar sig punkpoet och Ă€r just nu aktuell med förestĂ€llningen Koreograferade Mormordikter och boken 40 dagar pĂ„ en bĂ€nk i Berlin – ett tidsdokument. Efter den senaste boken titulerar Louise sig Ă€ven som ”bĂ€nksittare” – en referens till det fyrtio dagar lĂ„nga performance-verk som boken reflekterar över:

”VĂ€ggen nĂ€rmar sig millimeter för millimeter. För att jag inte ska gĂ„ in i den behöver jag hitta BĂ€nken. Det enda jag vet Ă€r att den finns i Berlin.”

Författaren, poeten och scenkonstnĂ€ren Louise Halvardsson tog tag i sin 40-Ă„rskris och utmattning pĂ„ ett annorlunda sĂ€tt. Hon Ă„kte till Berlin och satte sig pĂ„ en bĂ€nk i 40 dagar. Den hĂ€r boken Ă€r en inbjudan till att sitta bredvid henne – eller att söka upp sin egen bĂ€nk.

Louise Àr baserad i Göteborg och tar regelbundet uppdrag som poet, scenkonstnÀr, performancekonstnÀr, förelÀsare, konferencier och skrivpedagog.

LÀs mer om Louise pÄ hemsidan.          Följ Louise pÄ Instagram.

Vill du eller din verksamhet komma pÄ audiens i kronhuset? Det Àr kostnadsfritt och du kan boka sjÀlv hÀr.

LĂ€mna ett svar